Centrul de resurse și referință în autism „Micul Prinț“ Bistrița

Kit de supraviețuire pentru familiile persoanelor diagnosticate cu autism

Asociația Autism Europa Bistrița, în parteneriat cu Primăria municipiului Bistrița a editat broșura ”Kit de supraviețuire pentru familiile persoanelor diagnosticate cu autism” în cadrul proiectului ”Servicii psihosociale pentru familiile copiilor cu autism” cofinanțat de Primăria municipiului Bistrița.

Tipărită în 1000 de exemplare, broșura a fost distribuită în format print tuturor medicilor de familie din Bistrița, în cele 100 de școli și grădinițe care au integrat copii cu cerințe educative speciale și conține informații esențiale de natură medicală precum și socială pentru familiile persoanelor diagnosticate cu autism, De asemenea, broșura poate fi descărcată și de pe site-ul Asociației www.centruldeautism.ro.

Broșura a fost realizată în regim de voluntariat cu scopul de a oferi cele mai actuale informații esențiale, de la cum poți depista autismul la cum poți ajuta colegii copiilor cu dezvoltare atipică să înțeleagă ce înseamnă ”a fi diferit”.

”Zilnic suntem solicitați de părinți din toată țara și din străinătate pentru a oferi informații din cele mai diverse: de la ce este autismul și cum îl putem diagnostica până la cum putem obține o programă adaptată pentru copilul autist sau cum ne putem juca cu copilul diagnosticat cu autism”. Deși trăim într-o perioadă în care Internetul este o sursă de informații utilă, în acelaști timp informațiile găsite online pot fi false, neverificate, incomplete sau lipsite de suport științific. Astfel, am decis cu sprijinul colaboratorilor editarea acestei broșuri care să servească ca sursă de informații verificate pentru toți părinții care intră pentru prima oară în contact cu autismul. Veți găsi în ea atât informații științifice cât și povești sociale, informații legate de drepturile copiilor sau reguli de interacțiune cu copilul cu dezvoltare atipică.” – a declarat coordonatorul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, psihoterapeut Ana Dragu.

În Bistrița-Năsăud sunt încadrați în grad de handicap  101 copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț

https://www.docdroid.net/Xy9ubFc/revista.pdf

3 thoughts on “Kit de supraviețuire pentru familiile persoanelor diagnosticate cu autism

  1. Cazac Mioara

    Multumim Ana pentru posibilitatea pe care ne-ai oferit-o de a putea utiliza si noi brosura cu informatii foarte utile pentru parintii copiilor diagnosticati cu Tulburare de spectru. Consider ca este foarte utila si felicitari pentru initiativa de a o realiza.

  2. Ana Dragu Post author

    Bună seara, o găsiți chiar la finalul articolului, Este un link cu verde, dacă apăsați pe el se deschide o fereastră separată de unde puteți descărca broșura. O seară bună!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.